Kosten van een dakkapel schilderen

Bookmark and Share

Als u van plan bent om uw dakkapel te laten schilderen, is het natuurlijk prettig om van tevoren vast een kosteninschatting te kunnen maken. Zo weet u op welk bedrag u kunt rekenen bij het vergelijken van offertes en komt u niet voor vervelende financiële verrassingen te staan!

De gemiddelde schilderkosten

De exacte kosten voor het schilderen van een dakkapel hangen af van verschillende factoren, zoals de staat van onderhoud en de grootte van uw dakkapel. Als uw dakkapel nog in goede staat is liggen de kosten rond €500. Als uw dakkapel in slechte staat is kan het voorkomen dat de schilder eerst moet schuren of bijvoorbeeld een houtrotreparatie moet uitvoeren. De kosten kunnen dan oplopen tot €1000.

De kosten van steigerhuur

Aangezien de dakkapel vaak op een lastig bereikbare plek ligt heeft de schilder een hulpmiddel nodig om daarbij te komen. Soms is een eenvoudige ladder al voldoende, maar het kan ook nodig zijn om een steiger of hoogwerker te huren. Het huren van een steiger kost €50 tot €75 per week inclusief plaatsing. Mocht het nodig zijn om een hoogwerker te huren, dan kunt u rekenen op extra kosten van €300 tot €500.

Offerte aanvragen

Wilt u de exacte kosten weten voor het schilderen van uw dakkapel? Vraag via deze website dan eenvoudig meerdere offertes aan via het formulier. Wij laten enkele goede en betrouwbare schildersbedrijven uit uw regio een offerte uitbrengen en sturen de offerte met de precieze kosten naar u toe.